«Чинні на сьогодні норми затверджено ще у 1988 році, за цей період суттєво підвищилися санітарні вимоги, змінилися обладнання та технології обробки й подальшого зберігання харчових продуктів. Стали іншими також концепції проєктування відповідних споруд та матеріали, що застосовуються у будівництві. Водночас жодні зміни до будівельних норм не розроблялися, і це ускладнювало впровадження сучасних проєктних рішень. І зараз ми це змінюємо», – зазначила Наталія Козловська.
Затвердження нових ДБН дозволить встановити сучасні нормативні вимоги до проєктування та будівництва споруд для зберігання харчових продуктів. У процесі розробки буде враховано європейський досвід, вимоги щодо енергоефективності, пожежної та техногенної безпеки. Адже на найбільших підприємствах на сьогодні замість холодоагенту використовується аміак.
Міністерство розвитку громад та територій України, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9, Директорат технічного регулювання у будівництві, електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Документи для розгляду – за посиланням: https://cutt.ly/xQGve7C.
Запрошуємо долучитись до надання пропозицій.