Четвер, 30 грудня 2021 11:58

Реформа шкільного харчування: Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків?

У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Для отримання фінансування органи місцевого самоврядування мають слідувати чітким вимогам, які були розроблені в Міністерстві розвитку громад і територій.
Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації та забезпечення норм інклюзивності та безбарʼєрності. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря. 

«Оновлення харчових блоків — це вагома складова реформи шкільного харчування, яка відбувається під патронатом першої леді Олени Зеленської. У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію на модернізацію харчоблоків у закладах загальної середньої освіти. Відтак громади матимуть змогу подати свої проєктні пропозиції та отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах, в основі яких буде сучасний технологічний процес, що забезпечує дотримання норм НАССР та приготування якісної і безпечної їжі в асортименті», — зазначив Іван Лукеря.

Зокрема, для отримання коштів на модернізацію харчоблоків громадам необхідно:

  • підготувати проєктні пропозиції з модернізації шкільних харчоблоків та подати їх в обласні державні адміністрації;
  • розробити та затвердити проєктну документацію на основі брендбуку; 
  • отримати експертний звіт проєкту;
  • забезпечити проведення та завершення процедур закупівель по проєктах, що будуть фінансуватися за кошти субвенції;
  • укласти договори з переможцями тендерів.

Зазначимо, пропозиції до переліку проєктів формують обласні та Київська міська державні адміністрації. Перевага буде надаватись тим проєктам з реконструкції шкільних їдалень, які внаслідок модернізації зможуть забезпечувати потреби в гарячому харчуванні учнів власної школи, а також доставку гарячих страв в інші освітні заклади.

Довідково

Під патронатом першої леді Олени Зеленської в Україні триває реформа шкільного харчування. Це є одним із ключових напрямів діяльності першої леді України. Реформа впроваджується Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Нові пропозиції:

img
img
80 тис. грн.
img
2 800 000 тис. грн.
img
200 000 тис. грн.
jomestate

Fusce urna odio, faucibus sit amet metus eget, volutpat tempus enim. Fusce vehicula tellus ac nibh bibendum, eu rhoncus ante varius. Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod. Sed quam turpis, cursus eget magna accumsan.

Follow us on:

Contact Us

Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod.

  • Katy B. Warwick 4801 Leep Street Northamptonshire, NX 2BJ
  • 44 700 700 700
  • 44 600 600 500
  • [email protected]

Швидкий пошук

Швидке меню