Вівторок, 28 грудня 2021 09:52

Наталія Хоцянівська: В Україні впроваджується європейська модель управління побутовими відходами

У 1725 населених пунктах України впроваджено роздільне збирання побутових відходів. У 29 – працюють 34 сміттєсортувальних лінії. Утилізація побутових відходів здійснюється на сміттєспалювальному заводі у м. Київ, а також експлуатуються одна сміттєспалювальна установка в м.
Люботин Харківської області та дві сміттєспалювальні установки в м. Харків. Крім того, у 11 населених пунктах будуються сміттєсортувальні комплекси. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Мешканці громад почали відповідальніше ставитися до питання управління побутовими відходами. Але є ще низка проблем, які необхідно вирішити на законодавчому рівні. Йдеться про впровадження основоположних принципів європейського законодавства у сфері управління відходами. Зокрема, необхідно запровадити ієрархію управління відходами та принцип розширеної відповідальності виробника, систему довгострокового планування управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. І ці всі кроки –  у найближчих планах Уряду», – зауважила заступниця Міністра. 

Зазначимо, на основі трьох директив ЄС – про відходи, про захоронення відходів, про промислові викиди – розроблено законопроєкт №2207-1Д «Про управління відходами», який прийнято Верховною Радою у першому читанні. Документ передбачає нові прозорі правила на ринку, створення галузі переробки відходів тощо. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Україна та Фінляндія активізують співпрацю у сфері переробки побутових відходів.

Нові пропозиції:

img
img
80 тис. грн.
img
2 800 000 тис. грн.
img
200 000 тис. грн.
jomestate

Fusce urna odio, faucibus sit amet metus eget, volutpat tempus enim. Fusce vehicula tellus ac nibh bibendum, eu rhoncus ante varius. Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod. Sed quam turpis, cursus eget magna accumsan.

Follow us on:

Contact Us

Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod.

  • Katy B. Warwick 4801 Leep Street Northamptonshire, NX 2BJ
  • 44 700 700 700
  • 44 600 600 500
  • [email protected]

Швидкий пошук

Швидке меню