П'ятниця, 17 грудня 2021 14:36

Ігор Корховий: Мінрегіон продовжуватиме співпрацю з партнерами з розвитку у сфері гендерної рівності

Реалізація проєктів з «ООН Жінки» щодо інтеграції ґендерних питань у реформу місцевого самоврядування є важливим кроком політики Мінрегіону. На цьому наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій Ігор Корховий під час засідання Наглядової Ради проєкту ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», що фінансується Урядом Канади.

«Мінрегіон вдячний організації “ООН Жінки” та Посольству Канади за підтримку людиноцентричних реформ в Україні. Ми готові й надалі співпрацювати з Проєктом, аби ще більш активно впроваджувати політики гендерної рівності на місцевому та регіональному рівнях», – зазначив заступник Міністра.

Учасники засідання, зокрема, обговорили реалізацію Проєкту відносно його цілей за 2021 рік та визначили наступні кроки з її реалізації у 2022 році. Представники Посольства Канади в Україні поінформували про готовність їх Уряду і надалі сприяти Україні у реалізації реформи децентралізації через механізм міжнародної технічної допомоги.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко позитивно відзначила роботу міністерства за напрямом відстоювання гендерної рівності та підкреслила важливість залучення представників регіональних та місцевих органів влади до гендерного процесу.

Зазначимо, до обговорення у рамках заходу також були долучені Голова Представництва Структури ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова, заступниця голови відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Саша Форманек та керівниця Проєкту Нургуль Асилбєкова.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що План заходів на 2021-2023 роки до Державної стратегії регіонального розвитку забезпечить сталий розвиток кожного регіону та громади.

Довідково.

За підтримки Структури ООН Жінки в Україні у 2021 році Мінрегіоном за напрямом гендерної рівності було розроблено та затверджено Стратегію гендерної рівності Мінрегіону на 2021-2023 рр., а також План дій з реалізації Стратегії гендерної рівності Мінрегіону на 2022-2023 рр., проведено масштабну (понад 200 учасників) онлайн Конференцію «Регіони в центрі гендерної політики», сформовано Кластер з питань гендерної рівності в рамках Секторальної робочої групи «Децентралізація та регіональний розвиток» при Мінрегіоні, а також на постійній основі забезпечено проведення аналізу стратегічних, планувальних документів та нормативно-правових актів міністерства з метою дотримання в них принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Нові пропозиції:

img
img
80 тис. грн.
img
2 800 000 тис. грн.
img
200 000 тис. грн.
jomestate

Fusce urna odio, faucibus sit amet metus eget, volutpat tempus enim. Fusce vehicula tellus ac nibh bibendum, eu rhoncus ante varius. Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod. Sed quam turpis, cursus eget magna accumsan.

Follow us on:

Contact Us

Etiam hendrerit erat id justo bibendum, ut tincidunt tellus euismod.

  • Katy B. Warwick 4801 Leep Street Northamptonshire, NX 2BJ
  • 44 700 700 700
  • 44 600 600 500
  • [email protected]

Швидкий пошук

Швидке меню